Jobb & chokladfestivalen

Sammanfattningsvis har jag haft en bra helg :)
Förra veckan fick jag mer ansvar på jobbet, de kändes bra de :)  börja baka, fixa ugnar och sånt. Jag hoppas jag kan hålla måttet.

Veckan som kommer blir förhoppningsvis den sista natt veckan. Sen förs jag sakta in i det rullande schemat eller vad man ska säga.  Jobbar med Andreas, en av de ordinarie nu i tre nätter, sen ska jag va ensam med en lärling mellan 02.00 & ca 05.00, tors & fre, innan nån ordinarie kommer. då ska man baka av, slå upp vissa degar och köra andra degar och de får inte krocka. Nervööst!

Snart är de dags för chokladfestivalen här i stockholm :) det ska bli grymt kul. Då kommer Jennie Sofie hit och bor hos mig :D  Helén kommer oxå ner från Sysslebäck! :) Ska bli såå kuul!




Mina tankar har snurrat en del på senaste tiden. jag trodde avståndet skulle ge mig den distansen jag behövde.  få mig att se att det inte kommer hända. 60 mil bort, men ändå så nära inpå mitt hjärta. jag tror på ett misslyckande, men hoppas på ett mirakel.


Lyx på Lux

Nu har det gått sådär fasligt lång tid igen. Fy på mig. Livet i Stockholm rullar på som bara den. Jobb, jobb, jobb.  Jag jobbar bara nätter just nu, för att lära mig själva degarna och avbakningen. Innan jag kan de kan jag inte schemaläggas som de andra, alltså, även dagtid. Det är svåra & speciella rutiner, allt görs på bästa möjliga sätt, men, det har börjat satt sig. Visst, man kan inte lära sig allt på en gång, och jag har ju faktiskt bara jobbat i 8 dagar än. I början är allt bara rörigt i huvudet på en med. 
I o m att jag bara kör nätter just nu har de varit rätt svårt med sömnen & de övriga livet. Det är lite jobbigt. Svrt att sova vid 18 på kvällarna & ingen ork att göra så mkt :S 

Men annars, förutom tröttheten, så är jobbet jätte bra. Lär mig nya saker varje dag. Ser saker på ett annat vis, smidigare vis, enklare vis. det är grymma yrkes människor som jobbar på Lux, de ska ni veta!  Sen att jag trivs bra med mina arbetskamrater och deras humor, det gör de inte sämre direkt :)

nu är de jobb hela veckan som gäller, ledig lördag & söndag sen. ska bli såå skönt. Ska vila, sova ordentligt & bara ha de skönt. Underbart!
Nu ska jag sova, börjar 2 inatt igen.
Natti natti på er!




Nyfrisserad :)

Äntligen framme!

Äntligen. Nu är jag här i Stockholm.  Jag är faktiskt mer exalterad än jag trodde att jag skulle va. Det är nåt speciellt med staden helt enkelt. Jag bor i Finntorp, mellan Sickla & Nacka. Det är lugnt och skönt, nära innerstan men ändå långt nog bort för att slippa stadens brus.
Åsa, som jag då hyr ett rum av, är en supersnäll & gullig tjej, som alltid bott här. Vid 19,30 var jag framme, med hjälp av den GPS som jag fick när jag fyllde år, och då började vi bära all min packning ändå upp till takvåningen.
Lägenheten är jättefin, nyrenoverad och mycket fräsch. Till råga på de är de ingen dum utsikt heller.
Jag har börjat packa upp lite grejer och kläder, men de mesta är kvar i väskor och Ikea kassar. Såpass mörkt så de är svårt att se för att packa upp. Prio 1 var att få sängen bäddad, hela dubbelsängen. Härligt!

Imorn ska jag försöka komma upp i tid & packa upp mer grejer, kläder och prylar. Runt tio ska vi köra till Ikea i Kungens kurva. Det ska bli mycket trevligt...:)

Nu ska jag krypa ännu längre ner bland lakanen och bara titta och lyssna. Insupa staden så att säga.

Natti!

RSS 2.0