Godnatt!

Hej!
Igår flyttade jag som sagt in i den "nya" lägenheten i Glemmingebro. Jag kan bara säga JISSES!  Människan sa att allt var klart och städat, tjena!   Det enda jag tog in från bilen var dammsugaren & rengöringsartiklar. Dammsög & gned i ca 4 timmar. Sen kunde jag ställa in alla väskor & påsar & mat i kylskåpet mm.
Usch, skiitigt! 
Så, efter städningen igår gick jag slutligen och la mig vid kvart över tio. Hann vila/sova i nästan en timme, sen upp & iväg & jobba. Vid 4 imorse var det riiktigt jobbigt & riktigt VARMT!  Men vi körde på och vid halv 11 var vi klara. Så inatt blev de tio timmar. När jag kom hem tog jag en skön, lång dusch, sen kröp jag ner i sängen och sov i nästan 2 timmar.  
Vid  3 bar det iväg till Ystad för att handla lite, sen har jag bara städat här & käkat.

Nu är jag så himla trött & sliten, så ska sova :)
Godnatt!


En dag med lite av varje...

Hej!
Ikväll är min absolut sista kväll i denna lägenhet på Gratia Dei i Kristianstad. Flyttlådorna står i höga staplar och nästan allt är nerpackat. Mina väskor och proppfulla med kläder, skor & annat & Byren är full i hela bagageluckan. Mer ska där in oxå. Bakdörren står på glänt & det fläktar skönt.., det har varit riktigt varmt här idag. Mamma och pappa ligger på min framtida säng, en stor luftmadrass-säng, och kollar på tvn som vi vridit runt. 

Under dagen idag har det skett en del packning och städning. Vi har även hunnit med en runda på stan, jag har köpt 2 bikinis på Stadium och ett par enkla flip flop på HM. :) 
Men nu är det läggdags, imorn ska vi upp tidigt och städa & pappa ska hämta en flyttkärra, sen ska vi börja lassa in saker i den. Kl 12 kommer hyresvärden och inspekterar, sen ska vi åka iväg & äta lunch. Efter det skiljs vi åt, mamma & pappa upp till värmland & jag ner till Glemmingebro.
Ska bli spännande att flytta. Nu ska jag bo med 2 tjejer till i en 3a. :)

just ja, ska bara berätta att jag sökt jobb på Lux i Sthlm. 
ska provjobba i bageriet den 6-7 juli :D
Hoppas hoppas hoppas!

Kram alla kära!

Imorn åker vi till Skåne.

jaa, imornbitti kl 9.00 bär de iväg igen. den här gången tar jag med mig mamma & pappa ner till min lilla etta i Kristianstad för sista gången. Det ska bli skönt att börja packa ihop mina grejer ordentligt, har ju bara packat sex flyttlådor än. På fredag åker dom upp hit igen med alla grejer & själv drar jag ner med minipackining till Glemmingebro & den möblerade trean. Denna ska jag dela med en jätte trevlig tjej från Ängelholm (?), som ska jobba i kondiset på Olof Viktors.

Nu tänkte jag visa lite bilder från de senaste dagarna :)



Sista kvällen, samlade på Gratia.



Jennifer & jag. Kommer sakna dina kramar!




Mysigt i soffan. Mikaela, Helén & Mina.



Anette, världsvacker i sin Moradräkt ^^



Midsommarafton.Vi körde som sagt på stort & gjorde kransar. Fanny, jag & mamma.



Midsommarafton. Daniel & pappa, fanny & jag.
¨


Midsommardagen = LEK!   Jag & Anna Karin vann den här tävlingen! :D



Här är det... öhm, slalom? haha. en framlänges & en baklänges.



Fanny va en jäävel på limbo... fast jag tror nog hon hade lite ont idag :P



I eftermiddags har vi spelat kubb. Daniel & Fanny var ju givetvis tvungna att
visa vilket förtjusande par dom är...

Midsommarhelgen i Filipstad

Jajemän, i torsdags vid 12 anlände jag till Filipstad. Dagarna sen dess har gått riktigt fort, inte direkt superfyllda med aktiviteter men jag tycker ändå jag hunnit med en hel del :) Det känns kul. Midsommarafton firades hemma ´här hos mamma & pappa i år. Fanny & Daniel var oxå här. På morgonen gick jag och mamma ut och plockade massa blommor, sen gjorde vi kransar att ha i håret, av både björk och blommor. Vi åt god mat och sen blev det grillning och kortspel på kvällen. En trevlig, lugn och skön dag.
Midsommardagen spenderades som vanligt uppe hos min farbror och faster samt kusiner. Det blev tipsrunda & diverse lekar, som skottkärrekörning med ögonbindel, glirig tvålkastning, limbo, säckhoppning mm. In emellanåt hade vi pauser, en fylld med tårta och kaffe. I år hade jag gjort tårta. 2 stycken moussetårtor, innehållande en mörk chokladbotten, en mörk choklasmousse samt en hallonmousse uppe på. Dekorationen blev av hallon och lite silverkulor, samt en liten nejlika. :)  Med tanke på vilka resurser jag hade blev dom helt okey utseendemässigt och smaken var fin :)
Tårtorna uppskattades iaf, och det är ju såklart väldigt trevligt :)
Efter korvgrillning åkte jag hem & bytte om och fräschade till mig lite, sen åkte jag hem till Sanna, hon och Diana hade en liten midsommarfest :) det var mkt trevligt den lilla stund jag var där, efter bara 45 minuter åkte jag vidare till parken för att träfffa lite mer folk.
Jag tycker aldrig att det är speciellt kul i parken i Filipstad, det är alltid RÅFYLLA som gäller där, och igår var inte direkt nåt undantag. träffade väl i princip 2 vettiga männsikor, som jag faktiskt kunde snacka med utan att bli nerspilld med öl. Var hemma vid 3 inatt och då var det riktigt skönt att krypa ner i den lilla gästsängen och somna in.  klev upp vid 10 imorse kanske. har inte gjort mkt alls idag, typ brännt några skivor, vart på ICA med mamma - där jag iofs träffade Sandra :D trevlig överraskning! 

snart ska här grillas kycklingfilé. Mums!


Sandra & jag julen -08

Sista dagen imorgon..

Hej!
efter ett saftigt litet "kvällsmål" är jag nu trött & förnöjd. det är snart dags att krypa till kojs.
ïmorn är det absolut sista dagen i skolan... lite sorgligt. vi ska ses på skolan kl 11 sen blir de kyrkan vid 12. vid 13 ska vi äta tillsammans. tror helt klart det kommer bli både trevligt och aningen jobbigt.
idag har jag packat lite mer. lite vinterjackos & tjocka kläder & även lite grejer från skolan. hann även tvätta två tvättmaskiner förut :)  i syftet att rensa ur frysen lite så bjöd jag Clara & Karro (lite iaf) på middag. Lax & färskpotatis med räk & dillsås. det var uppskattat & gott :)
imornbitti ska jag försöka komma upp i tid, jag vill åka och sola. känner mig så blek.. :S  sen hem, duscha, raka benen, käka frukost, på med klänning & iväg på den sk avslutningen.

på torsdag bär de upp till Värmland & Filipstad över midsommarhelgen :)  det ska bli riktigt skönt att få komma hem till alla en sväng igen innan de är dags för att jobba järnet hela sommarn.  på måndag eller tisdag åker mamma & pappa med ner & hjälper mig flytta ur lägenheten. :)

NU är det dags för sängen. Natti natti


I'm a lier, I'm a cheater, I'm a fool

jag har haft en underbart trevlig helg.
& ett underbart slut...

tänk så mycket man skyller ifrån sig. nu ikväll förstod jag så dum jag har varit.

and it's coming closer...



Brännboll & grillning

jaha, då var det alldeles strax dags att sätta sig i byren och köra ner till Glemmingebro då. jag ska sova hos anna & micke inatt. men innan dess cyklar vi in till Ystad för att spela brännboll & grilla med alla på Olof Viktors. det ska bli mkt trevligt :)  
först ska jag bara packa väskan & kylväskan.
Ha en trevlig lörsdagskväll!  Det ska jag ha!

Trött som jag vet inte vad...

jaha... ännu en skolvecka förbi... även om de inte varit nån direkt vanlig vecka. hänt mkt, både roligt och även nåt mindre skoj. men övervägande bra grejer har iaf fyllt denna vecka. Kajsa var riktigt nöjd med alla våra desserter som vi gjorde till Danisco Sugar's nya reklambroschyr. Inte bara Kajsa heller, dom ansvariga på företaget var riktigt överraskade, så bra va de :D det känns kul!
i slutet av sommarn får jag en sån broschyr hemskickad.. spännande ^^

denna dagen har varit fylld med städning. jääklar va vi har slitit. endast 8 av 15 var där idag, mkt sjukdom.   sen har vi även fått betyg i en av våra kurser, entreprenörskap. jag är riktigt nöjd där med :)
nu ikvä'll har jag bara varit ensam här hemma & det har varit riktigt skönt. jag gillar faktiskt att vara ensam, man får ägna sig åt sig själv och sina egna tankar då.

imorgon blir det brännboll & grillning samt lite annat GOTT med alla på Olof Viktors i Ystad :)  Ska bli super skoj!
Nu ska jag däremot gå & lägga mig, är huur trött som helst.
Natti natti

Skånetur & fotboll

idag började dagen med en skånetur kan man väl säga. vi tio elever i klassen som var friska samt Jöran våran konditori lärare åkte iväg i den charmiga gamla skolbussen. första stoppet blev i simrishamn där vi tog en promenad genom stan & vid hamnen. Jag & Mina träffade katten Nils ^^
Sen åkte vi vidare på den så kallade kuststräckan och vidare till Ales stenar. Några såna där vikinga stenar uppe på ett berg med en otroooolig utsikt. Vackert värre.  efter det blev nästa stop Olov Viktors, där jag ska jobba i sommar. det va suuperkul att träffa alla där nere som jag ska få nöjet att jobba med :D   Jan Hedh gjorde även en snabbvisit lite i skymundan.
efter det åkte vi ner till Smygehuk. veriges sydligaste del. :) det var fint & på bussresan dit körde jag och Clara 20 frågor. Jäävla James Bond!

nu har jag precis duschat & ska klä på mig lite slappa sköna kläder. ska se på fotbollen, Sverige - Malta, med mina älskade vänner på O'Learys :)
So long!

Bra dag...

idag har det hänt lite av varje. började med att göra & även gjuta parfait på botten jag gjorde igår. dom ska skäras upp  & packas i speciella små dessert"lådor". på torsdag åker hela klassen till malmö för fotografering av de desserter som Sockerbolaget valt ut.  Vid halv 11 åkte jag & Clara in till Rådshuset i stan, med rektorn och Bertil Elvin, representant från Sveriges bagare & konditorer, för att inför bl a kommunfullmäktige presentera KY-utbildningen. Vi bjöd på bullar, tebröd & olika praliner. :)  Det var intressant och jag hoppas dom förstod att dom har Sveriges bästa Ky-utbildning i staden.
Väl tillbaka i skolan käkade vi lunch & sen städade vi.  jag, clara, mina & jennifer åkte sen in till stan, vi skulle se på karnivalen, som rfedan va slut :|  typiskt!  vi tog en runda på stan & handlade lite & så :) trevligt trevligt!

lite senare var jag själv ut till bla Jysk & Citylåset. måste göra en till bilnyckel ^^  blir om några dar de, dom skulle beställa ett speciellt material.
jag har även lagat mat & gjort paj, mums mums :) 
Nu ska jag slappa i soffan & kolla på tvn
Imorn blir det skåneturen! :D

Ångestfylld flytt...

jaa, nu är jag åter hemma i Kristianstad. hade en härlig helg hemma med familjen.
fredagkväll blev det grillat & lite vin med mamma, pappa, fanny & daniel. vi satt ute hela kvällen & det blev riktigt sent innan fanny & daniel cyklade hem. kom i säng vid halv 1 & sov gott heeeela natten.
på lördagen va de ju 6e juni. då kikade vi lite på ballongsläppet sen blev det fika hos mormor & morfar. va så hiimla länge sen jag träffade dom så det va jätte mysigt ^^  på kvällen blev det fest & sen öltältet. för mig vart de lugnt. men det var för första gången trevligt i tältet.
det var iaf SUPER härligt att få träffa min Sanna :D  jag överraskade henne rejält ^^
igår blev det hemfärd, va tillbaka här vid 22.
idag i skolan hände det inte speciellt mkt, hade en liten demonstration av "Bosse bagare" hur man kan baka på olika mixer. inte speciellt intressant, men ändå bra vetskap.
vi slutade skolan vid 12.30. så då åkte jag hem & vred upp Kings of Leon på hög volym & började packa i lite grjer i några flyttlådor. det börjar närma sig på riktigt nu. jag flyttar ut om 2 veckor och 3 dagar.    ÅNGEST!

nu har jag precis ätit lax & potatis med räk & dillsås. jääkligt gott om jag får säga de själv. om sisådär 1,5 h blir det träning, IndoorwalkingXercise.
Nu ska jag vila en sväng i soffan.

Hemåt..

nu är det fredag morgon & idag efter skolan sa jag åka upp till värmland :D
SURPRISE SURPRISE!
i skolan blir Hjärt- & lungräddning.
men nu bör jag sätta fart, packa klart, äta klart, sminka mig mm.


Mysig sommarbild!


Schweiz i bilder :)


Första dagen, stadsvandring. Regnet var på väg & vi tog senare skydd på bron med tak i bakgrunden.



Middagen första kvällen. Detta var den enda kvällen vi inte åt på skolan.



Första kvällen i baren. Hjälp så man såg ut....



Camilla från KY utbildningen i GBG handskas här med en bröd deg.



Jag som kavlar croissantdeg :)




Skiitsnygga baguetter :)



Hela min KY klass från Kristianstad :)



Båda Ky-klasserna     GBG & Kristianstad



Jag var i den gruppen som var i bageriet första dagen Här är vi & det vi bakade :)



Anette smakar på gottigheterna...



Utsikten från hotellrummet :D






Inne i kondis dag två....



Tårtorna vi fick göra....



Sista kvällen vid vattnet. UNDERBART!



Clara & Anette :)



Vi hade riktigt kul!


RSS 2.0