Schweiz

En studieresa till Schweiz sponsrad av Delikato
Sen natten mellan fredag & lördag har jag varit hemma från Schweiz. Jisses, vilken underbar resa. första dagen, g tisdagen, åkte vi härifrån kl 04.30 med buss ner till köpenhamn. därifrån flög vi till Zurich & där blev det mer buss in till Luzern (stavning?). väl framme checkade vi in, sen var det direkt dags för lunch på skolan & sen en stadsvandring med besök på Bachmann, ett stort & känt bageri & konditori, för att sedan gå ut & äta middag på ett lagomt ljusigt ställe. vi hade maximala oturen med, det SPÖREGNADE hela eftermiddagen & kvällen så alla var blöta & självklart slitna efter den långa dagen.  då var det underbart att få komma tillbaka till hotellet & ta en varm dusch & sedan krypa i säng. Onsdagen & torsdagen spenderades mestadels på skolan - Richemont. Det är en av Europas bästa & finaste skolor för bagar & konditor utbildning.  det var helt sanslöst vilka duktiga lärare det var. dom jobbade otroligt flitigt, smart & hygieniskt. det var roligt & inspirerande att se.  första dagen var jag i bageriet, vi provade lite olik sorters bröd & croissanter. dag 2 blev det kondis. där fick vi göra lite dekorationer & en tårta var. inga direkta svåra grejer men ändå... vad ska man säga... inspirerande. dom gjorde saker på ett annat vis & det var mkt intressant.
efter själva kurserna varje dag hade vi en timme på rummen sen var det middag. alltid tre rätters. kändes som vi åt hela tiden :P
sista kvällen stack vi ut på staden för lite shopping, & jag köpte världens snyggaste skor :D för bara 250 spänn. underbart! är supernöjd. dom är jätte sköna. bild kommer inom snar framtid.

sista dagen, fredagen, åkte vi upp på ett stort jävla högt berg. det var hemskt!   USCH!
kl 20 gick flyget & vi var åter i Kristianstad vid 00.30. då var de sängen som gällde.

bilder kommer :)

Gesällen

Nu är det klart, gesällen är över & jag har mitt gesällbrev. Lättnad!
jag tänkte inte skriva så mkt nu, jag måste nämligen gå & lägga mig. inatt ska jag åka till Schweiz, kul kul :) jag berättar mer när jag kommit hem. fredag natt är vi åter i Sverige.
På lördag sen ska jag klippa mig & sen på kvällen är de maskerad med bruttorna :D Yey!
Här kommer några bilder på mitt sluprov. :)


Bitar :)


Mitt specialarbete i draget, blåst & spunnet socket samt lite marsipan.




Jag & mina tårtor. Vanliga princess & vit chokladmousse med vanilj.
Dessa med en roskvist av spansk choklad.




Dragna socker rosor i närbild.


Nyttjat helgen till fullo... :)

Godkväll!
man kan nog säga att denna helg blivit utnyttjad till fullo. igår morse åkte jag med tåg upp till Åmål. där var det 50 årskalas för mammas morbror :)  nästan hela släktsidan var där & kvällen vart riktigt lyckad. god mat, trevligt sällskap & härligt väder. sen fick jag ju chans att använda min fina klänning som jag hade på studenten ^^. jag daniel & fanny sov i torpet, mormor & morfars stuga, mamma & pappa sov i husvagnen :)  så imorse vid halv nio gick jag ner till husvagnen & där var frukosten framdukad. halv 10 körde pappa in mig till Åmål, tåget ner till GBG gick 10.02.
välframme i GBG mötte jag upp Karro & vi shoppade lite :) sen blev det bilfärd ner till Kristianstad med Donalds på vägen :) vi kom  till Kristianstad vid kvart i sex, då åkte vi direkt till kyrkan där Clara hade konsert med kören. det va jätte fint :)
det känns verkligen som jag hunnit med så mkt roligt den här helgen :) härligt!
nåt som inte är såå trevligt är att jag fortfarande har jätte ont sen jag tränade i torsdags. i armarna vid armbågarna. känns som nåt ligger i kläm eller nåt.  riktigt obehagligt. :S
nej, nu ska jag ta en stor kopp te & krypa i säng, jag är riktigt trött efter denna händeserika helg.

Godnatt mina vänner!


Aj aj aj!

Hejhej!

tänk va soffan känns underbar såhär på kvällen när man är nyduschad och har lite smått & gott att äta. framför mig på bordet står en tom burk, forna fylld med kräftstjärtar, en skål med vindruvor, smaskiga kex & aioli samt persika/mango te.jag kikar lite på Eurovision, men är mest fokuserad på datorn. snart kommer norges bidrag, då blir de fokus :) tidigare ikväll har jag varit och tränat på Xercise, idag blev det BodyPump & jisses. jag kommer ha såå hiimla ONT (!) i kroppen imorn... Aj aj aj!  får skylla mig själv, har haft alldeles för långt uppehåll från styrketräningen. men ändå, AJ!  är helt skakis redan nu.

skoldagen idag gick  helt okey, har kommit en bit med specialarbetet. blir mer imorn :) Kul kul!
nu ska jag mysa vidare.
Natti natti!


Socker, specialare & papi..

idag i skolan har de mesta gått rikitgt bra! :) jag har gjort stjälkArna till mina blommor samt några rosor i socker som jag ska ha att fylla ut med :)  är jätte nöjd.  sen har jag gjort anslag, chokladbotten, schwartswald mm. :) har även "slängt ihop"  en spansk choklad. har lite special grejer av det oxå :) den här  veckan kan man inte göra så mkt, bara förberedelser, som bottnar, kanske nån smörkräm eller tryffel mm. blir dock himla mkt att göra nästa vecka, på fredag är det då SLUTPROVET!  ska faktiskt försöka få klart specialarbetet den här veckan :) nästan iaf.
ikväll har jag varit och tränat på Xercise, Indoorwalking. la på motstånd som tusan så är heelt slut nu :O ligger här i soffan med täcket över mig. har precis ätit lite kex & aioli samt en avocado :) MUMS!  1an är på på tvn & Eurovision bjuder som vanligt på en del pinsamma & tråkiga bidrag. Malena var INTE ett av dom! Klockren.

igår vrickade min papi sitt knä :(  han hoppar på kryckor & är sjukskriven. STACKARS pappsen.
får hoppas han blir bättre till helgen då det är kalas för mammas morbror i Säffle/Åmål - Dalsland. jag åker dit på lördag, ska bli superkul :) 

Nu ska jag mysa i soffan ett tag till, sen sova.
Godnatt & kram


En lång och händelserik helg..

Först & främst... JAG KLARADE FÖRSTA PRAKTISKA DELEN AV GESÄLLEN!

efter uppdukningen och bedömningen igår åkte några av oss i klassen in till stan. vi käkade på O'Learys sen blev de Banken för några av oss. lite vin & öl i trevligt sällskap är aldrig fel :) konstigt nog blev några av oss kvar riktigt länge, men det var riktigt trevligt! ^^  så att man varit lite trött idag har ändå vare värt de. jag vaknade runt 12, då kom ett sms angående picknick, kl 14 i tivoliparken. så jag, Helén, Clara, Bea, Jennifer & Mina har haft en riktigt mysig dag på filtar i solskenet :)  måste göras om! ^^


Wiener :)


Alla mina sju sorter med kakor :)


Smördegsbakverken. Stjärnor, bouchéer & jalusi.


Frukostbullar, olika typer av matbröd & gitarren - min bordsdekoration.


Jag & hela mitt bord.


i fredags va de ju hemlig resa på g... jag & Helén var reseledare med varsin bil. jag hade jennifer & Bea i min bil & med Helén åkte Mina & Clara. först åkte vi till Ritz och åt smörgås/smörgåstårta. mkt trevligt & gott :)  destination 2 blev Olofström där Helén hade sin praktik här i vintras. där tog vi en fika & efter det gick vi till en superfin liten lekpark som Clara va tvungen att få leka lite i ^^   Kan dock säga att vi släppte loss lite allihop ;) haha.  det va jättekul.


Alla vi bruttor på lekplatsen ^^
uppe från vänster, jag, Bea & jennifer. Clara i mitten.
nere från vänster, Helén & Mina.


Gesällen...

God morgon!
om så där sex timmar kommer jag vara riktigt nervös...
kl 13 är nämligen uppdukningen inför delprov 1 på gesällen.
Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas....
Håll tummarna för mig!


Liten vändning..

ett samtal med mamma, en tur i bilen & ett avsnitt av Grey's samt lite te kan verkligen förbättra humöret.  inte för att jag är sådär superduper positiv men det känns bättre nu än förra inlägget iaf.  fast jag är fortfarande lite smågrinig.
nu ska jag nog krypa i säng & kika på Fråga Olle.

Jag saknar min bästa vän! <3<3<3

Kämpigt...

jaha, då va onsagen avklarad den med. blev klar med alla smördegsbakverk i skolan idag, det käns iafbra. förutom de har det varit en kämpig dag... usch!  jag förstår ine hur de kan bli så fel ibland. jag skäms!
dagens syfte efter skolan va attt göra så lite som möjligt med så få människor i närheten som möjligt. än så länge har jag lyckats riktigt bra.
jag har precis ätit mat nu och sitter och kollar på Vänner. Tror det är det sista avsnittet som går ikväll.. det är grymt bra iaf! sen blir det Grey's Anatomy, och förhoppningsvis tidigt i säng..

usch, sen i måndags har jag kännt mig riktigt grinig. varför bli så påverkad?


Min älskade Byr!

jisses, nu var det sådär länge sen jag skrev här igen... Fy på mig!  idag i skolan gick det rätt bra, fick äntligen ordning på de ljusa matbrödet så nu är allt matbröd, allt kaffebröd & alla kakor klara. Har bara wiener & smördeg kvar & förhoppningsvis blir allt det klart imorn. Om så blir fallet kan jag börja förbereda för dom kommande 2 veckorna i kondiset och även börja med mitt specialarbete :) KUL!
sen jag kom hem från skolan vid halv 5 har jag lagat & ätit mat samt varit & tränat. va länge sen  nu, då jag varit förkyld rätt länge. nu myser jag lite i soffan, har tittat på NCIS och ska snart sova :)
I helgen var hela familjen här & hälsade på mig :D  vi hade en supertrevlig helg fylld med god mat, shopping, sol & en rätt fjuttig majbrasa, dock följd av en mkt rolig kväll på Banken.
En till superbra grej var att mami & papi hade med sig en bil ner. MIN BIL!  älskade BYR 099!  han heter Skrutten Skorpan Byr Bosse SvängSven.. Kärt barn har måånga namn ^^  när la familia åkte hem i söndas åkte jag & Clara och storhandlade på Maxi :P  helt överlyckliga över att slippa ta ALLT på cyklarna :)

Resten av veckan då... på fredag får vi inte vara i skolan till längre än 14, så då ska några av oss i klassen ut på en liten resa ^^ en HEMLIG resa. Får se om jag tar lilla Skrutten. fredagen kommer iaf bli mkt VIT. på lördag har vi nämligen delprov 1. allt vi nu bakat i 2 veckor ska visas upp & kritiska domare ska gå runt och studera, klämma & känna på det vi bakat. betygsättningen är 1-5. man måste ha minst 3 på ALLT!   usch, blir nervös bara jag tänker på de.
efter provet på lördag blir det hem & fixa iordning sig lite, sen ska vi förhoppningsvis iväg till T-Baren :)  trevligt trevligt!

nu ska jag kika lite på The Mentalist, antagligen krypa i säng ^^
Natti natti.

RSS 2.0