Att vara sin egen chef..

är något jag ser väldigt mkt fram emot. Ha mitt egna bageri & konditori, med den inredning jag vill ha och ett sortiment jag älskar.., i framtiden. just nu räcker det att va sin egen chef här hemma, jag kan själv bestämma vilken musik jag lyssnar på, när jag har på mig vad jag själv vill och lagar vilken mat jag vill... att bara bete sig hur man vill, sova hur länge man vill på morgnarna och lägga sig så sent man vill eller komma hem hur full som helst på fredagnätterna eller vad som helst... FRIHET!
Förut har jag aldrig sett på det på det här viset, men det är skönt att inte ha någon annan att ta hänsyn till.
Speciellt nu - imorgon åker jag nämligen till Glemminge (Ystad) och påbörjar min praktik som är 5 veckor lång. Samtidigt som jag har praktiken ska jag vissa dagar åka tillbaka upp hit till kristianstad och träna inför SM Unga Bagare, som jag tidigare nämnt att jag ska va med i.


Schemat kommer se ut ungefär såhär:

V.6 -  mån-tors   PRAKTIK
          fre               UPP TILL GBG FÖR ETT FÖRBEREDANDE MÖTE INFÖR TÄVLINGEN 
          lör-sön       HEMMA I KRISTIANSTAD

V.7 -  mån-ons   TRÄNING I SKOLAN
          tors-lör       PRAKTIK
          sön             LEDIG, KVAR I GLEMMINGE


V.8 -  mån-lör      PRAKTIK HELA VECKAN, SKOLAN ÄR STÄNGD FÖR LOV

          sön              HEMMA I KRISTIANSTAD


V.9 -  mån-tis      TRÄNING I SKOLAN
          ons-lör       PRAKTIK
          sön             HEMMA I KRISTIANSTAD

V.10 -mån-tis      TRÄNING I SKOLAN
          ons-lör       PRAKTIK, LÖR SISTA DAGEN

V.11 -mån-tis      TRÄNING I SKOLAN
           ons            AVFÄRD TILL GBG
           tors            TÄVLINGSDAX!  VINNARE OCH HELA KÖRET UTSES SAMMA DAG
           fre              ÅKER HEM TILL VÄRMLAND MED MAMMA, PAPPA, DANIEL & FANNY
          


Lördagsplaner

God morgon.  Nu har jag precis vaknat och jag är lite kluven angående hur jag ska börja dagen. vill göra så mkt. skulle va jättehärligt med en morgon promenad innan frukosten i den friska morgonluften, men jag vaknade liksom hungrig. det är väl konstigt hur man kan vakna hungrig.. ?:S  och den där promenaden skulle mer än gärna få bära mig ner till stan så jag kunde sola en stund, men det är ju långlördag (sista lördan i månaden) och det är med all säkerhet smockat med folk.  fast det jag är absolut mest sugen på är att först och främst plocka och dona och ha mig i lägenheten. måste ta rätt på tvättade kläder, kanske dammsuga, stryka lite, packa inför imorn.... just de, jag tror jag har glömt säga att jag åker ner Glemminge utanför Ystad imorgon på praktik :)  Olof Viktors heter stället... det ska bli jättekul.
Men i o m att jag ska tävla i SM Unga Bagare om ungefär  5,½ vecka så ska jag åka tillbaka upp hit till Kristianstad några dagar i veckan för att träna på skolan. Det kommer bli ett himla åkande, för att inte tala om vad de kommer kosta. Men that's life.

tror jag bestämt hur dagen ska bli nu ( iaf morgonen)
Först blir det helt klart frukost, min mage skriker!
Sen städning - dammsuga, plocka rätt på kläder, byta lampa i köket, börja packa väskan för imorgon
Sen i eftermiddag ska jag laga en riktigt smarrig middag :) viilket blir en filé gryta med kantareller och rotfrukter i ugnen. på lördagar ska man laga good mat :)

Nej, frukost nu...


John ME - love is my drug

hemskt bra låt...



För mkt att tänka på....

idag är det den 28e januari,...
tänker man efter så är det en "fördag".. imorgon är det min namnsdag, om 4 dagar börjar praktiken,  om exakt 1 månad så fyller någon speciell år, kanske den man vill spendera en speciell dag med om 17 dagar..(?), om 1 månad, 1 vecka & 6 dagar är det tävlingsdax i SM Unga Bagare. HJÄLP, jag låter kanske lite negativ, men det är jag inte.. inte helt iaf.  jag ser faktiskt fram emot mkt av detta, åtminstone praktiken och tävligen.. men kände att jag var tvungen att skriva "av " mig.. lite.  nu kanske jag kan sluta tänka på andra saker än tävlingen, skolan och praktiken. Jag måste sluta va vaken så länge om kvällarna så jag inte har tid att tänka på saker och ting. Bra lösning.
Nu i dagarna (vet inte riktigt vilken) så tävlar Frida Leijon i EM Unga Bagare, väntar spänt på att höra från henne. LYCKA TILL!  :)

nej, nu måste jag sova, är helt slut.
Godnatt

Prov, brunchbuffé och brudar...

Imorse hade vi prov, det kändes faktiskt som de gick rätt bra, och mkt riktigt, när jag kom hem hade jag fått ett mail från läraren där jag fick mitt resultat. Jisses va skönt!  Fick 91% :)  är riktigt nöjd med tanke på att pluggandet inte riktigt legat överst på prioritetslistan.
Efter provet gick vi vidare till Annas lektion, den sista brunch lektionen. Det var jättekul och gick som smort
och själva uppdukningen för några lärare och bekanta blev jättebra :)  Jag gjorde Toast Walter och Bookmakersandwich, mums :) Sen gjorde alla andra olika pajer, lasagner, sallader, scones, chutney och marmelader mm. Supermysigt!

Ikväll har jag vart hos Mina & Jennifer med Karro och Clara. Vi hade riktigt mkt att snacka om. Karro och Clara har båda klippt sig och färgat håret bl a, fint fint :)  

Mer PB nu.


Entreprenörskap...

Är ett riktigt intressant ämne in emellanåt... men precis som allt annat är det inte kul när man måååste plugga inför prov och sitta och trycka in fakta i huvudet så man nästan mår illa....
USCH!  nu har jag suttit här i ungefär 2 timmar och läst stenciler,  bläddrat i boken, gjort alla möjliga sorters uppgifter och även resultat- och likviditetsbudgettar... Man ska även kunna skilja dem åt, vilket boken verkar tycka är hur enkelt och självklart som helst. Visst, finns dom som har det svårare än mig att förstå sånt här, men jag tycker oxå att det är jobbigt... och JA, jag vet att jag hade kunnat börja plugga tidigare, och jag gjorde faktiskt det.. men när man får veta att man ska iväg och tävla om ca 1,5 månad blir man alldeles till sig och koncentrationen angående allt annat flackar en aning.. Men, provet går som de går helt enkelt,.. de värsta skulle va en kompletering. Får sluta ödsla energi på att oroa mig.

Magen kurrar,... Helén kommer strax hit och äter hemmagjord pizza med mig, MUMS! :)
Mucho trevligt med lite sällskap ^^



Hår, plugg ,handboll och hemmagjord pizza...

Ja, nu är det återigen söndag, jisses va helgerna går fort. alltså..
I fredags vart det Banken, med fritidsgården som utgångsläge ;) haha. Nej, vi va hos Linus helt enkelt.
Igår va de oxå banken, fast med helt andra mål.  Anette ringde och hörde om jag ville med dom dit och äta, och vi va inget litet gäng direkt. Anette & Chrille, Pierre & Rebecka, Linus, Martin, jag, Helén, Niklas och en snubbe till som jag inte riktigt kommer ihåg namnet på. Det var riktigt trevligt iaf.... :) 

Igår klippte jag mig ju oxå, är fortfarande jättenöjd. :) nu ska jag hoppa in i duschen en snabbis innan det är handboll på tvn, Sverige - Ungern. Får se om håret är lätt att fixa till.. :)  Efter det blir det råplugg, har prov i entreprenörskap imorn :(  Usch!
Och ikväll ska jag göra hemmagjord pizza, gott ! :)



Nya frillan... :)

Friserad och drömmande...

Ja, nu är jag nyfriserad igen, va inte riktigt nöjd med den förra frisyren så nu blev det en ny :D Orkar inte lägga in några bilder än, får bli senare :)

Jag kollar lite på lägenheter här i Kristianstad.. förhoppningsvis blir jag kvar här efter skolan :)Har hittat min absoluta drömlägenhet, den är dock såpass dyr att jag inte kan bo där själv :(
Är en 2a väldigt nära centrum, med cool och udda planlösning... kostar 6200 i månaden :S
(lite dålig bild)


SM Unga Bagare 2009!

Woho!  Nu är det klart, jag ska va med i SM Unga Bagare 2009. Ska bli sååå kul!
Puh, har varit nervös för detta hur länge som helst, och nu äntligen vet jag :D
Fram till den 12e mars är de alltså allvar som gäller. Ska träna stenhårt för att nå bästa möjliga resultat.
HÄRLIGT!   Och Helén, GRATTIS TILL OSS!  ( hon kom oxå med med :)



För övrigt då, förutom att jag är fjantigt glad och studsig nu,....
Igår högg vi i is, Sveriges bästa isskulptör Lennart Land (?) kom och visade oss lite olika varianter, sen fick vi även prova själva .... det va skoj :D  Här kommer lite bilder:


Början till en....


...sån här :)



sen fick vi hjälpa till med nr 2 :)



Vad kan detta bli då??



En bit på väg....



Det slutliga resultatet.  Blev verkligen jätte fint :)



En vacker svan :)



Karro & Jonathan med vår Butterfly , haha... den gick sönder senare :S



Anette hugger fram en delfin :P

Handbolls VM....

Jaaa!  Sverige är bra i år.
Idag vann dom mot Spanien med 34-30 :D




Jag måste be om ursäkt för min frånvaro, men det har varit en hektisk tid de senaste dagarna.  Onsdagen tog mycket krafter och Torsdagen med då det var KY-ledningsmöte efter skolan. Det var intressant och kul. :)
Helgen gick rätt fort, i fredags var vi ut, Banken, som vanligt.
I lördags låg jag i soffan nästan hela dagen sen hade vi tjejkväll hos Clara med massa mysiga filmer ^^

Okey, jag kanske inte har varit sååå hiimla upptagen men helt klart trött och inte riktigt på humör helt enkelt.
Imorgon ska vi SÅGA I IS :D haha. låter helt knäppt kanske, men det är en liten skojig del av vår utbildning :P
Bilder på detta kommer helt klart.
Nu ska jag ta en lång & varm dusch....med detta:

               


Trött men ändå pigg..

Jag är så himla trött men ändå pigg.  Somnade så sent inatt att jag försov mig lite imorse. jag antar att jag var en riktig grinbitch oxå, usch på mig!
Måste styra upp det här.., ikväll ska jag lägga mig supertidigt, vilket kommer vara nödvändigt inför morgondagen. BLir kvar efter skolan (det är nämligen öppet hus) och tränar inför SM Unga Bagare, som jag kanske ska va med och tävla i. Beror helt på vilka som juryn utser som tävlanden. Det var iaf tydligen många som hade sökt i år. Tävlingsledaren Bertil Elvin ringde igår och snackade lite allmänt och berättade det, och det blev man ju inte mer nervös av.

Tävlingen består av 5 moment;
matbröd, franskbröd, vetebröd, weinerbröd och skådebröd eller tårta.
Varje del har olika regler för maximal mjölmängd, degvikt, vilka verktyg man får använda och så vidare i all evighet typ. blir alldeles för mkt att skriva nu iaf.. det får bli längre fram ifall jag kommer med :) SPÄNNANDE!
Imorgon ska jag baka matbröd, franskbröd, skådebröd och kanske weinerbröd om jag hinner..  har lite andra smågrejer jag måste göra först dock, exempelvis nån sorts praliner, koka vaniljkräm och göra mandelfyllning, samt en fördeg :)
Om ungefär 2 veckor får jag svar :)

Nu ska jag sova, ska försöka va på skolan mellan 7 och halv 8 imorn, sen kanske jag inte kommer hem förrän 20-21 nån gång. Det märks. Godnatt!


 //D


Helgen är slut...

jaa, bara några timmar kvar nu..vilken helg.
Eller snarare gårdag/natt kanske.... det blev ju som sagt fest hos Linus. Vid 12 drog vi vidare till banken och där blev det självklart mer att dricka och mycket dans. det var riktigt kul :D
Kom hem ungefär halv 4 efter lite käk på Subway, sen dröjde det en stund innan jag somnade.  Vaknade vid halv 1 i förmiddags och usch va dåligt jag hade sovit till dess, & usch, inte mådde jag bra inte!  Clara min kära granne kom över nästan direkt och så hällde vi i oss en halvliter cola var.. gott!

efter det har jag legat i soffan nästan hela dagen, var bara ut en sväng förut och köpte pizza...
nu är det top model på tvn och jag ska snart börja plugga lite till provet imorgon.

Idag är det den 11 januari... om bara ett par veckor kommer jag veta om jag ska delta i SM-Unga Bagare eller inte... Jag blir nervös så fort jag tänker på det och även stressad i o m allt jobb de faktiskt innebär.... 

love DL

Saturday..

Idag har jag varit på city med Clara och shoppat lite nödvändiga grejer.
Köpte bl a en liten blomma till köksfönstret, en anteckningsbok inför gesällen och kanske SM, ett mysig "kinainspirerad" teburk för lös te, lite pennor och grejer till skolan. :)
Det var trevligt att bara strosa runt bara hon & jag.

Efter det har jag typ städat lite, vattnat blommor och ätit lite mat :)
Ikväll blir det kanske lite fest hos Linus..

ÄNTLIGEN! Idag fick jag tummen ur.  Har anmält mig till att bli blodgivare.. tanken var att jag skulle anmäla mig direkt när jag fyllde 18 (alltså 1,5 år sen), men tiden flyyger visst iväg...

Här är min nya frisyr förresten :)


Fredag hela veckan..

Ja, om det ändå kunde vara så. har haft en riktigt bra dag idag :)

Började skolan kl 8.10 imorse, hade föreläsning i livsmedelshygien om HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points)  Det va riktigt intressant. :)
Sen hade vi lektion i konditoriet med Kajsa, fortsatte med våra dekorationer av Sugar Paste till bröllopstårtorna.
Det är verkligen jättekul att hålla på med sugar paste, igår gjorde vi blommor och blad, idag "sminkade" vi dem med pulverfärg. (färgade dem alltså)
Det är riktigt pilligt och man måste ha tålamod.  Efter sminkningen sätts blommorna och bladen ihop till en bukett, i några olika steg med en slags grön klistertråd/band.  Jag är faktiskt riikigt nöjd med mitt arbete :)
Bilder kommer lite längre ner ^^

Efter skolan, ungefär vid 16.00, så åkte jag, Mina, Helén, Jennifer, Bea & Clara ner på stan.
Sprang runt i några affärer, Mina provade jeans, sedan provade vi alla jeans helt plötsigt :P hehe.  Jag köpte bara ett skärp dock, vilket jag var i väldigt stort behov av. Alla byxor blir så stora :S
Sen gick vi och åt mat på "Favoriten". 

Kom hem runt kvart i 8a, då åkte myskläderna på , tvn stod på Let's Dance & jag hade en Ben&Jerry's i handen. MUMS!
Har helt enkelt varit en riktigt bra dag :)
IMorgon ska jag nog till Mina & Jennifer och titta på film. Mys.



Socker rosor (vildväxta) - olika utslagna (Minas till vänster och jag har gjort de til höger)



En del av dekorbuketten. De andra syns bakom :) Bladen är murgröneblad av sugar paste :)




Bröllopstårtan är klar :)

Första skoldagen...

7 januari 2009
Första dagen i skolan idag, har varit en lugn och skön dag.
Vi har pysslat med pastilage och lärt oss lite olika spritstekninker. det är kul :)
Har sammansatt en varsin mini bröllopstårta som vi senare i veckan ska dekorera med (förhoppningsvis) vackra blommor i pastilage.
Mina har gått runt och nynnat på låtar av Håkan Hellström hela dagen, helt utan vilje..
Och just ja, hon är dum i huvudet ;)  hahahaha

På tal om Mina så ska jag snart ut och gå med några tjejer i klassen, skönt!  :)
Men först, några bilder... :)

Tränar på spritsteknik. Fin tårta ;) hehe
Spritsteknik på träblock

Tårtan färdigspritsad.  Bara blommor som fattas. :)
Mini bröllopstårta. nästan klar...

Dags att städa nu..
Dags för städning.

Life...

Tisdag den 6 januari 2009.
Idag har varit en.. jobbig dag, skulle man nog kunna kalla de.
Jag hatar att inte veta saker... vad har livet för planer för mig och människorna i min närhet?


Go with the flow?

Jaa, nu har jag, precis som alla ndra, skaffat en blogg...
Vi får se hur den sköts.

RSS 2.0