Osocial jävel...

idag va de första gesäll dagen... gjorde småkakor :) detgick bra & jag bleb nöjd. hann inte klart med alla eftersom jag va tvungen att förbereda wiener inför imorn, men dom jag gjorde blev bra :)  hoppas på en fortsatt bra vecka :)

sen jag kom hem har jag käkat & slappat. tränat lite pikering.
känner mig så jääkla osocial så de finns inte. vill inte veta av nån elr nåt typ. ligger i soffan och kollar på Charlies ängar äter vindruvor, myskläderna regerar.
i fredags klippte jag mig  satte i mörka extensions som slingor.. :) blev riktigt nöjd.






 riktigt kort nu ^^


Teorin fixad!

nu är det nästan på klocksalget 2 veckor sen jag uppdaterade.. tror jag. Jisses.... ja, vad ska jag säga? den senaste tiden har varit hektisk. har pluggat natt & dag inför den teoretiska gesällen som vi gjorde i fredags. sen efter det har de varit pluggning inför inölämningen av "företaget" i entreprenörskap.  Jag är riktigt nöjd över min insats i båda delarna & idag i skolan fick jag reda på att jag klarade den teoretiska gesällen :D  Wohoo!  
Nu när allt plugg är klart & "endast" den praktiska delen är kvar så har jag gått och blivit sjuk :S
Det var riktigt jobbigt att hålla igång i skolan idag så när jag kom hem la jag mig och sov i lite mer än en timme. mådde lite bättre efter det.  imorn i skolan ska jag köra en wienerdeg & träna på socker inför specielarbetet. för att orka med det är det bäst jag går och lägger mig nu, trött trött trött.
Imorn smäller det ;)
Godnatt


Dekoreringslektion & Gordon Ramsey

efter en lång dag fylld med plugg, mat, fika, trevligt sällskap & en sväng på stan är jag nu riktigt trött. det ska bli så himla skönt att krypa i säng om ett tag :)  jag, mamma & pappa kom hem från mormor&morfar jämt efter 20. då dukade vi fram lte kex & ost & kikade på "Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show." Herreguud, det var verkligen dåligt!  Japanerna skrek som värsta idioterna. Vad är meningen med det liksom?
ah, struntsamma, nu kollar jag lite på Criminal Minds och slöar i soffan. en kopp te står framför mig på bordet. jag är bekvämt avslappnad & nöjd..  det är underbart!
igår i skolan ska jag väl nämna att vi tillverkade ett antal olika tårtdekorer, bl a sockerblad, kupoler & "gömmor" i karamell (isomalt) & så doppade vi även blåbär i lite mer seg karamell så det blev "taggar". ikväll orkar jag inte lägga upp några bilder, kameran ligger däruppe & jag sitter här nere ^^ laaat! hehe. 
på tal om kamera så balla min ur totalt igår, så jag fick aldrig några kort på desserterna som vi dekorerade med dekoren vi gjort. SYND!  jag blev självklart jättearg!  imorse, då funka den igen. tack & lov, men såå himla typiskt.
helgen nu ska spenderas här hemma i filipstad, ska nog ut på lördag tror jag.. men först blir det Påskmiddag här hos mamma & pappa. Fanny & Daniel kommer hit & äter innan Fanny drar till jobbet.
nej, nu ska jag kolla vidare på Gordon Ramsey´s Kitchen Nightmares. sjukt bra program!
Sen blir det sängen, natti natt!

Yrkesräkning & fira morfar..

god förmiddag...  härligt det är att vakna upp utvilad. att sedan ha ett bamseutbud på frukosten är ju inte heller fel. här hemma hos mamma & pappa finns det alltid så många olika pålägg :) MUMS! imorse blev det iaf 2 smörgåsar, en med leverpastej & smörgåsgurka & en med prickig korv & paprika, & så ett stoort glas Oboy, det har jag aldrig hemma hos mig. :) Gott.  nu sitter jag och pluggar på Yrkesräkning, vilket inte är det lättaste. Men, jag förstår absolut vad jag håller på med & det är ju verkligen en lättnad. mest matematik faktiskt..
 om sådär 40-45 minuter ska jag hoppa in i duschen & sen göra mig iordning lite. jag & mamma ska ner en sväng på stan när hon slutar jobba vid 3, sen ska vi hem & äta mat som pappa lagat :)  vid halv sex ska hela familjen, alltså daniel & fanny inräknade, åka upp till mormor & morfar. morfar fyllde år igår så vi ska gratulera honom :)  det ska bli mysigt.
nu är det bäst jag fortsätter plugga så jag hinner med lite mer.
Have a nice day!

Hemma..

nu har jag efter ungefär 5 timmars bilfärd äntrat mor&fars hem.  Helén släppte av mig i Kristinehamn, där jag blev upplockad av mamma & pappa. blev raka vägen hem & tog det lugnt & pratade en liten stund. nu ligger jag här i mitt gamla rum i extrasängen..  den ärså mjuk & skön, så snart drunkar jag väl i sömnen ^^ SKÖNT!
bäst jag stängar av här nu.. måste upp & plugga imorn under dagen när huset är tyst & stilla. 
Godnatt!

Värmeland du sköna...

såå.. nu har även denna eftermiddag/kväll gått. jag har tvättat lite i sista minut, packat, diskat, pluggat lite mm.   imornbitti kommer Helén hit runt kvart över sju & hämtar upp all min packning, sen åker vi till skolan :)  där är vi kvar till kl 16 ungefär, sen bär det uppåt Värmland :)  det ska bli både skönt & kul att komma hem till familjen.
imorn i skolan ska vi pyssla med olika typer av dekorationer ,till tårtor & bakelser, med Kajsa. det ska bli riktigt skoj :)
Nu ska jag krypa i säng, är trött.  Godnatt!

Minihorn & potatis

idag har det varit en rolig dag i skolan, en har nämligen varit fylld med kransekage. deta är en dansk typ av tradition. dessa görs och has på exempelvis bröllop.  det finns många olika varianter att prova sig på, kyrka, ymniighetshorn.. vi fick dock göra den lättaste, minihornet. det va gulligt :)  det är som en miniatyr av ymnighetstornet.  denna massa som man gör dem av består i princip av mandelmassa & äggvita.  jag visar i bilder hur de går till sen :)
Nåt jag kom på nu när jag kom hem är att jag älskar potatis! MUMS! riktig husmanskost ska de va!  idag blir det falukorv sås & potatis samt lite broccoli. kan inte bli bättre.
dags att laga mat nu ^^


rullarna har legat på kyl. här trycks de ner på ena långsidan för att sedan bli "rundlar"


Här är mina "rundlar" för avbakning :) den längst till vänster är ett stöd för själv hornet.


Här visar Jörn Nilsson från Odense i Danmark oss hur man sätter ihop hornet med choklad.


Här har vi börjar sätta ihop våra minihorn. Helen & Mina :)  De va svårare är de ser ut.


Mitt minihorn med slutlig dekor. några choklad fjärilar & sigill samt tebröd & marsipanros.
Sjävla "rundlarna" var liite ojämna i mitten av hornet, varav all choklad.

Plugg..

ikväll har jag faktiskt pluggat lite. inga mängder, men iaf lite. har pluggat på alla frågor i frågehäftet inför teoretiska gesällprovet. tror jag har rätt bra koll på nästan allihop nu :)  Tanken är väl oxå att jag ska läsa några sidor i matbrödsboken, men när jag väl sitter där har jag så svårt att fokusera. man vill ju läsa allt, lära sig så mkt som möjligt. men först vill man ju läsa det som är viktigast, det som kommer på provet. men vad kommer på provet egentligen? vad är viktigast?  bli bara förvirrad när jag slår upp den.  Jobbigt. jag behöver även börja räkna lite yrkesräkning :S
jag känner iaf att jag varit liite duktig idag.. jag har faktiskt inte fallit för några frestelser alls. Tvn är avstängd, har ingen musik på & jag har hållt mig i skinnet & bara pluggat.  har ändå lite ångest.... varför?
På onsdag är de sista dagen i skolan inför påsk, och det innebär hemfärd kl 16.00 då vi slutar. Jag & Helén ska bila upp :) alltså, hem till mamma & pappa i Värmland :)  det ska faktiskt bli skönt, & kul såklart :D  saknar familjen.

Nu ska jag krypa i säng & försöka komma genom några sidor i matbrödsboken.
Godnatt


Återigen dålig uppdatering..

Jaa, under helgen har jag varit lite lat, iaf inom blogandet.  i lördags morgon var jag uppe med tuppen & storstädade lägenheten :) var klart runt halv 12. sen åkte jag & clara till Maxi. jag storhandlade, och de va verkligen tur att hon va med annars hade jag inte kunnar handla allt ^^ blev typ tre stora kassar ^^  väl hemma började jag laga mat & sen blev det middag ute i det härliga solskenet :)  var verkligen jättevarmt och skönt här i lördags :)
sen på kvällen blev det utgång med Karro & Clara, vi gick till Grande & det var helt okey :)  blev rätt sena hem, såå jag sov rätt länge i söndags/igår. vid 14 blev lite några mackor till frukost sen åkte jag & tränade Indoorwalking vid 15. gryymt skönt.  igår kväll satt jag & Karro inne hos Clara och kollade på film, the Sound of Music & pluggade även lite grann. det var trevligt :)

Nu är en ny vecka påbörjad & denna dag har spenderats med marsipan. Sveriges antagligen bäste marsipanskulptör , Carl-Bertil Widell, var hos oss och visade några av hans nya påskfigurer. han kör rätt så enkla metoder & då blir de ju mkt lättare & roligare :)  kommer lite bilder på några saker vi gjorde :)
Nu har jag precis käkat mat, blev lasagne med massa tomat & gurka, avocado & aioli & fetaost. MUMS!  är jätte mätt.  nu ska jag fixa lite här, ta rätt på mat & byta om, ska snart iväg och träna, blir Indoorwalking idag igen :)
ha en supertrevlig kväll allihop!



Några av figurerna vi fick prova på :)


Dagen i bilder...

Tänkte i bilder visa hur min dag sett ut. isar bl a hur mina socker blommor ser ur, vilka upppslagningar jag kört på brödet & va härlig hallonmoussen till bakelserna ser ut.   Sen visas även min outfit & den mysiga stunden med vin (&cheezballs) på bakgården. :) hehe.
Och iche att förglömma, mina nya skor jag fick av pappa & mamma i Göteborg :D





                                        

OJ!

nu är jag precis hemkommen från skolan typ. hade tänkt åka ut till maxi och handla i eftermiddag, men jag har absolut ingen lust. jag skulle hellre sitta på en uteservering med en cider i handen i detta härliga väder... bara jag som vill de?  nu tror jag dock att solen gått i moln, så att "ragga" upp sällskap nu är nog inte de lättaste. Clara & Karro ska plugga... ska jag hänga på?  jag behöver definitivt göra det om man säger så.... 
Ååååh,.. jag blir så trött på mig själv. ena stunden säger jag att jag mååste skärpa mig & sköta mig & pluigga & allt.... några dagar senare vill jag ut & leva rullan igen... jag vill så mkt & slits mellan olika tankar & känslor.  Mellan ungdom &... lite halvvuxen?  hm.  Jobbigt!
planeringen inför helgen är iaf att städa, MINST! 

OJ! nu kom Clara & Karro. vi ska sätta oss ute på bänken på gården i solen & dricka vin..:D  Mysigt!

So long suckers ;)

Gesällen närmar sig..

nu, redan kl 06.52 på morgonen skiner solen.. från blå fin himmel :D  himla himla skönt!  jag vill ha riktig vår nu, lite värme i luften med, inte bara värme från solen. Jag vill använda mina nya vårskor, såna där med massa remmar, vissa kallar dom Kleopatra sandaler, andra Hercules sandaler.  Jag vill hur som helst använda dom!
nu är det sista dagen i skolan för veckan, ska bli skoj, vi ska ju få göra precis vad vi vill idag.. :)  =träna för gesällen. jag funderar väldigt mkt på vad mitt specielarbete ska vara. det är så himla svårt. Chokladskulptur? Marsipanarbete? Sockerarbete? Skådebröd? Krokan?  jaa, valmöjligheterna är många & svåra... jag har inte en aning än...
snart är det helg, och det som står på planeringen är att städa, tvätta lite, PLUGGA & träna lite. blir kanske lite grillning på lördag oxå :) om vädret tillåter.
nej, tillbaka till frukosten.
Ha en bra dag, kram!

Vårkänslor & endorfiner..

åh, träningen förut va riktigt jobbig & det va så himla skönt efteråt. kände mig duktig :)
att sen cykla hem i kvällsolen va inte heller nå fel, mm, får såna vårkänslor nu :D härligt härligt.  nu sittter jag i soffan och kikar på tvn och dricker te. skönt att varva ner lite efter en lång dag..
som jag sa förut ska jag visa lite bilder, dels på det som gjordes idag :)


Bouchéer. Kan fyllas med diverse fyllningar, ex räkfyllning till förrätt.


Smörstjärnor..


I onsdags gjorde jag massa rosblad, dom ska sättas ihop imorn & bli såhär.. :)


Smördeg blev helt plötsligt kul...

idag har det varit en bra dag i skolan...  KUL!  vi har kavlat smördegar & på dem gjort, smörstjärnor, bouchéer, bottnar til Napoleon och så en valfri, jag gjorde jalusi, vilket enligt mig är den gooodaste smördegs"biten". i den är det remons, äppelsylt, kanelsocker & russin. Mums! Bilder på några av bakverken kommer ikväll eller imorn :)
Jag blev iaf nöjd med min kavling, vilket är riktigt bra, för det är ju nämligen den mest kritiska delen på gesällen enligt mig.  imorgon har vi fri tid HELA dagen, Kajsa ska bort. så vi har tillgång till både bageriet & kondiset & får göra i princip vad vi vill. jag gjorde fördeg idag till ett bröd som jag ska göra imorn. jag ska även sätta ihop mina sockerblommor & funderar faktiskt på att göra typ, moussebakelser eller nåt. det här med tårtor & bakelser är jag nänligen inte lika säker på som bröd, långt ifrån, enligt mig själv iaf. ett måste imorn är att temperera choklad & doppa mina sista bitar, som är ungefär som "milanotrekanter".
Planeringen för imorn känns faktiskt bra, fått med lite av varje.. & skulle jag få tid över, ja, då kanske jag göra några småkakor eller en wienerdeg :)

Nu ska jag äta lite mat, sen cykla iväg till Exercise City & träna Indoorwalking, det ska bli både skönt & kul :) Ha en trevlig eftermiddag! kram

Belöning...

Järnhanden funkade! idag har jag pluggat i 3 timmar med Karro & Clara & gjort klart nästan alla frågor i frågehäftet.. Duktigt! sen har jag ju självklart lagat god mat & diskat som vanligt. Som belöning blir de träning imorn, gött!  tror jag ska på Indoorwalking, så jäkla kul. känner även att jag behöver kaloriförbrukningen så det passet passar perfekt.
nu blir de att sova, natti!

Tar nu till järnhanden...

Inte helt oväntat så försov jag mig imorse... FY!  nu måste de verkligen bli skärpning, precis som jag skrev.. inatt (?) nu har jag precis kommit hem från skolan, har haft egentid, jag har tränat på draget socker, skoj :)  det går bara bättre & bättre. sen kl 13.30 började vår lektion i Entreprenörskap, idag hade vi en föreläsning i varuexponering. det va mkt intressant & man fick sig en tankeställare inför gesällen, då vi ska duka upp ett bord med allt vi tillverkat. Vilka färger ska man ha? vad för typ av fat? upphöjningar?  Osv i all evighet.
Idag har jag bestämt mig för att jag inte FÅR gå och träna. ni vet, när man själv känner att man varit duktig, alltså kanske har man städat hela lägenheten mkt grundligt, gjort bra i från sig på nåt test eller varit mkt ekonomisk, då brukar man ju belöna sig själv med något skoj, kanske shopping elr träning elr vad som helst. nu gör jag tvärt om, ungefär som om föräldrarna skulle ge en utegångsförbud när man va liten, jag FÅR inte träna ( som jag egentligen vill superduper mkt nu) för jag har skött mig så fasansfullt dåligt nu den senaste tiden vad gäller att plugga.. så, nu är de JÄRNHANDEN som gäller.  jag ska snart laga mat, först ska jag ner i tvättstugan & hämta all min tvätt jag tog hand om igår..  sen, runt kl 18, blir det så kallad "studiecirkel" med Karro & Clara. 

Nu, innan jag gör något annat, ska jag ta en lite powernap, starta om kroppen efter nattens lilla sömn, annars kommer jag somna med boken över huvudet sen...
Ha en trevlig kväll!

Nattligt inlägg..

Ooh jaa, fy mig!  så dåligt gjort att aldrig komma i säng i tid..  FY FY FY!
jag ska ju förtusan till skolan imorn... inte för att jag har några fasta tider imorn, men ändå!  det måste bli ordning på de här nu, snart är de ju Gesällen & allt....  vem vet, jag kanske bara "leker" av mig lite innan...?
Nej, SKÄRPNING Diana Lund!

nu ska jag krypa ner i min sköna säng & sooova. imorn blir det nog att träna & definitivt att PLUGGA!
först kommer några bilder från den härliga helgen med min bästa vän :D

                    


RSS 2.0