Lucky day..

Ååh, jisses vilka dagar vi haft nu jag & Sanna... & än är dom inte slut!
Kan sammanfatta de senaste 3 dagarna så här:
Shopping, fest, chicken wrap, härlig musik, dans, minnen & massa skratt. 

I LIVE A HAPPY LIFE!


Hässleholm, Sanna & klassmys på Duvanders

Nu är Sanna här!  "mötet" i Hässleholm gick som smort & tågresan hade gått både snabbt och bra tyckte hon ^^   vi anlände åter i kristianstad vid 20.05, då traskade vi direkt till Duvanders som hade en liten, vad ska man säga, evangemangskväll?  Sångaren från Lasse Stefanz, somursprungligen kommer från Kristianstad, var där & delade med sig av gamla godingar som bl a I en liten fiskehamn & Felicita. Mycket trevlig kväll med klasskamrater & lärare :)
Vid kvart i tio tog jag Sanna & Clara bussen hem. Clara gick in till sog för att packa inför resan till Älmhult imorgon & jag & Sanna pysslade med lite av varje, provade kläder, skrev inköpslista tills imorn, surfade runt lite & tisslade & tasslade precis som man gör med sin bäste vän ^^

Nu sitter jag i sängen & Sanna gör sig iordning för att sova. sköönt! för henne blir det bäddsoffan, vilken inte är den mjukaste, så vi får se hur länge hon gillar den för att den är bred :P
Imorn har vi fullt upp med shoppingtur & att göa oss iordning för kvällen, såå, blir nog bara ett kort inlägg imorn om de ens blir nåt.. :)
Natti nu!


Åh, vilken bra dag!

godmorgon... idag är dagen vi alla väntat på ^^ - eller, åtminstone jag & sanna. haha
kl 13.03 sätter sig sanna på tåget i Kristinehamn, och hon kommer till hässleholm kl 19.31 efter ett byte i Göteborg. väl i Hässleholm kommer jag möta henne, sen blir de Pågatåg in till Kristianstad kl 19.43. vi är framme 20.04 & då ska vi gå direkt till Duvanders som har en sån där mysig kväll dom brukar ha med en artist som uppträder samt macka & kaffe/te. nästan hela min klass kommer vara där.. :)   sen kvart i tio ska vi ta bussen hem till mig så sanna får installera sig lite innan vi ska sova, jag ska ju upp till skolan på fredag igen.

men, innan Sanna kommer har jag annat & göra. idag är de wiener som gäller i skolan. :) det ska bli kul, var länge sen jag kavlade wiener nu,... de va på tävlingen senast faktiskt.
kommer nog hem från skolan runt 16-16.30, då är de full fart på spisen för kl 18 ska jag in till stan.
näh, bäst jag sätter fart och får i mig lite frukost & så nu, måste börja få upp lite fart inför denna dag.
Ha en bra dag!
Kram

Annan "dagordning"..

den här dagen blev inte alls som jag hade planerat den. men ändå bra :)
vid 13 hade jag inte så mkt kvar att göra & kände helt enkelt inte för att stanna kvar i skolan, så jag följde med Mina, Jennifer & Bea in till stan. Senare mötte vi upp Clara. gick runt i lite affärer & så... jag köpte en ny mascara, ett typ av pulver till håret som ger lite strävhet & volym & så var jag in på Domus en sväng. kom hem vid 15.
sen dess har jag lagat & ätit mat, ska snart diska...  vid kvart över fem ska jag cykla ut till Exercise, träningen börjar kl 18 :) ska bli såå skönt, har nästan ingen träningsvärk nu. efter träningen ska jag nog åka inom stan & sola.

Dags att diska & byta om.
Ha en bra eftermiddag/kväll.

Dagen..

Godmorgon!  Idag är de sol & 6 minus grader här i Kristianstad. *brr*
Måtte de blir varmare framåt helgen, ska ju vara vår nu...
idag ska de iaf bakas & förberedas för imorn. ska köra lite franskdeg & prova lite olika uppslagningar, koka vaniljkräm, kanske testa några småkakor. imorn är de massa wiener som gäller...:)
I o m att vi har "egen tid" i bageriet idag så kan jag gå hem i princip när jag vill, hade tänkt runt 15. efter det ska jag hem & börja laga mat, kyckling, ris & hemmagjord currysås. :)  kl 18 ikväll är det dags för träning ute på Exercise.. :D  KUL!  jag längtar redan!
Nej, dags att göra sig iordning för skolan.'
Ha en bra dag. Kram

Lektion i bitar...

jaa, idag har vi återigen hållt på med bitar. för er som inte vet vad en bit är så... det kan vara ungefär vad som helst, ofta någon typ av botten gjord på bl a mandelmassa, kan strykas eller spritsas med bl a smörkräm eller/och tryffel, kläs med marsipan och/eller doppas i choklad. det viktigaste på gesällen angående bitarna är att de alla ska hålla en jämn storlek. nu har jag i varje fall bestämt vilka bitar jag ska göra på provet..:)  skönt! 
Här kommer dom:


Biskvierna ska jag dock göra lite mindre.  :) annars är de klart!

måste bara säga att min hemmagjorda köttbullar blev jättebra & jättegoda förut... :D
Nu ska jag sussa sängen. Godnatt!


Världsligt.. verkligen..

idag va de ju tanken att det skulle bli en promenad nästan direkt efter skolan.., men jag orkar helt enkelt inte. jag är trött, måste tvätta & plocka rätt på mitt "köksbord" som numera passerar som sophög ungefär... sen finns det ju en sak till jag veerkligen behöver göra.. PLUGGA!  jag måste läsa ut 2 böcker & göra 2 frågehäften inför det teoretiska gesällprovet, sen har jag ju äen mitt egna "företag" att knåpa på. det är inte alls många veckor kvar nu innan det ska vara klart & jag har ännu inte börjat med min budget, som är det svåraste. just nu håller jag på med intressentanalysen, vilken jag borde kunna göra klart idag, det är inte så svårt..  förhoppningsvis börjar jag få pli på mig själv nu, jag har ju faktiskt börjat träna igen.  Fast... att träna är ju kul, det är det inte att plugga :S

vilka världsliga problem man har....  suck..
nej, nu ska jag dra igång med hemmet.
vi hörs ^^


Superbra träning!

Ååh, nu är jag riktigt trött & det är snart dags för sängen. idag kom jag hem från skolan vid halv 5 ungefär, då va de bara att slänga i sig lite mat som jag , med flit, sparat tills idag. vid 5 traskade jag mot stan, dags att hämta cykeln som blivit lagad & sen iväg till Exercise City för att träna Indoorwalking. det va ett riktigt roligt, jobbigt & bra träningspass med hög kaloriförbränning - alltså ett superbra komplement för att springa, vilket jag ogillar starkt!  Indoorwalking kommer det bli mer av :) KUL!
efter träningen gick jag driekt till Solstudion& la mig i solariet i ungefär 15 minuter, sen efter det cyklade jag iväg (på min mkt bra rullande cykel :D) till Konsum & handlade lite. Kom hem runt 20.30, då kokade jag ett par potatisar, ska användas till köttbullarna som ska göras imorn..:) 
nu är jag nyduschad & har ätit en portion med gröt..
helt klart dags för sängen nu, godnatt allihop!

Inte så dålig karaktär ändå?

Neej, jag kanske inte har så dålig karaktär angående städning ändå?? jag städade ju faktiskt idag. jag städade på toan, dammsög, gjorde rent ugnen, diskade 2 dagars disk, lagade mat - alltså kokade potatis & panerade fick som jag sedan stekte, sen skakade jag alla mattor och lät dem hänga ute några timmar & sist men inte minst bytte jag sängkläder & lät täcket och kuddarna hänga ute på vädring dom med.  efter det var jag ju som sagt & tränade. Känns så himla bra när man hinner med så mkt på en dag, särskilt på söndagar. :) 
Helgen i helhet har varit riktigt bra :)  har hinnut med så många olia roliga & bra saker. STOLT!
Nu ska jag återigen krypa ner i sängen & kolla vidare på Beck :)
PS: det blåser nåt så grymt ute :O  usch!
Godnatt!

Nybäddad säng & Beck

åh, va skönt det är när man är nydushad & ska lägga sig i en renbäddad säng... mm! jag riktigt längtar.. träningen på Exercise, alltså Mrl passet va skoj & jobbigt.. ska definitivt fortsätta. passet är en gång i veckan, varje söndag, blir en bra avslutning på veckan. kom hem runt 18, då kollade jag klart på EM-kvalet för herrlandslaget i handboll. sen tog jag en dusch & åt lite smågoda grejer - avocado & aioli, skinkmackor & te, sen en fruktsallad med melon & kiwi.  Mums!
Nu kikar jag på Parlamentet¨sen blir det att krypa i säng & kolla på Beck :)

Sov gott & kram


Dålig karaktär angående städning...

Åååh, va dålig jag är på att komma igång..  Idag va tanken att jag skulle städa ur lägenheten nu på morgonen, men icke. än så länge har jag bara börjat tvätta & diskat 2 dagars disk - usch!  Iofs, jag har även tagit ut & skakat mattorna..  men behöver ju städa på toan & dammsuga överallt. måste ju va rent & fint när Sanna kommer hit på torsdag :)
Det kommer ändå va jätte skitigt när hon åker 5 dagar senare, meen, det blir ju alltid det när man har "främmat".

Dagen efter städningen ser ut sådan här:
Laga mat, kanske runt 14..
16.00 träning på Exercise :) Blir Mrl passet, alltså, träning för mage, rumpa & lår i en timme. gött!
Efter träningen blir det att åka förbi vid Helén & hämta min lilla Tetra med Reisling (stavning?), sen hem.

Nu ä'r de bäst jag börjar städa!
Kram hej

Socker..

Jag glömde helt bort att berätta vad vi gjorde i skolan i fredags på vår lilla special lektion med Kajsa.
Vi höll på med socker... allltså, man kokar då ihop isomalt (ett typ av socker) och vatten samt några droppar av vinsyra. sedan när det blir aning "kallare", så arbetar man det med snabba & flinka fingrar, & man höll fan på att bränna fingertopparna av sig. Aj aj aj!  uppgiften var att gjuta en platta samt en "pelare" att ha på plattan, sen skulle vi även dra rosor, blad & spiraler.  vilket inte var de lättaste i o m att de va såå himla varmt, meen, inte heller så enormt svårt som jag hade föreställt mig. det var iaf riktigt roligt. :) här kommer lite bilder på själva arbetet;


ritningar till mitten "pelaren"...


Vår supersöta & snälla lärare Kajsa :)


dom små gröna klumparna drar man i s¨å de blir tunna & släa & medan den är
 varm så man håller på att bränna fingarnarna av sig klipper man ut blad.


Urklippta blad...


Anette in action. Här trycker man de uppvärmda bladen så de får nerver.


Några av mina färdiga blad samt början på en ros. Nerverna syns på bladen.


vi gjöt "pelarna" i lera där vi skurit ut önskad form :)


Platta & pelare...


Spiraler..


Min aningen brända ros..


slutliga resultatet. inte överdrivet nöjd, men de va ju ändå första gången. till fredan
ska vi göra samma sak igen, kul :)

Studentlivets charm..

studentliv är inte bara snålt pga lite pengar, hyror, mkt plugg osv. det är även hur jäävla kul som helst. man träffar massor av nya människor när man som t ex jag flyttar till en ny stor spännande stad, man får nya vänner - vissa bättre än en del man haft sen länge, man lär känna sig själv på ett djupare plan.. LIVET LEKER helt enkelt och jag skulle inte kunna va lyckligare just nu än vad jag är. jag är enormt tacksam över att mitt liv ser ut som det gör. visst, pengarna tryter varje månadsslut, det är inte superkul att laga mat & diska varje dag helt ensam osv, MEN vilken frihet jag som (snart) 20 åring har att göra vad jag vill. det är underbart!
till helgen kommer min andra halva ner hit till mig i Skåne & det ska bli så kul att få visa vilket typ av liv jag lever. jag längtar så jag håller på att spricka & jag saknar dig jättemkt gumman!   vi ska ha 5 fantastiska dagar!

               


som fortsättning på detta med studentliv, igår va de som tidigare nämt fest för Helén som fyllde 20 år i onsdags.  alla dom vanliga girlsen va där ; jag, Anette, Mina, Clara, Jennifer, Bea & så Helén så klart..  & så chrille, fast han räknas ju inte till tjejerna :)  vi hade en trevlig förfest hemma hos Helén med partyhattar, vin, öl, smirnoff, serpentiner (tror jag dom heter), godis, chips & självfallet presenter.. :D  presentkortet på Bolaget verkade välkommet ;) hehe
vid halv 11 körde den nyktre Chrille in oss till, som vanligt!, Banken..:)  Sen åkte han & Anette hem för dom skulle ju flytta från Valje till Åhus idag :)  Vi andra partade vidare inne på Banken där röjet tråkigt nog inte va på topp. tillslut började gäspningarna avlösa varandra & Mina, Jennifer & Bea åkte hemåt. dom var liksom oss andra oxå trötta efter en lång och intensiv vecka i skolan. Inne i bankens vimmel stötte vi på Linus, som fyllde år igår, så då blev de lite mer att dricka sen vid kvart i två blev de hemfärd för oss som va kvar. kan definitivt summeras som en bra kväll & som vanligt va de som roligast på förfesten.
Inatt när jag kom hem så blev det pommes & mjölk.. i sängen, fy fan va grisigt (inte för att jag spillde i sängen men ändå) , men gott va de. somnade runt halv 4 tror jag & vaknade till liv när Clara messade vid halv 12. hon kom in och vi satt & snackade om kvällens bravader.  I eftermiddags hade vi tjejgänget tänkt att grilla, inviga våren liksom, men det tråkiga & mulna vädret samt blåsten grusade våra planer rätt rejält. istället tog jag & Clara sällskap till Konsum & handlade massa nödvändiga grejer, som middagsmat till hela veckan för min del & självklart lite coca cola, som jag för övrigt inte öppnat än. (applåder)  när jag sedan kom hem kollade jag på hockeymatchen mellan färjestad-skellefteå, men slumrade ifrån tvn.  vaknade till liv vid halv 6 och drog igång med dagens middag, lövbiff, potatis & morötter i ugnen & hemmagjord pepparsås..:)  det va supersmarrigt. sen vid 8 kollade jag & Clara på Robinsson tillsammans, vilket var lite av en besvikelse, hoppas de blir bättre för dom stackarna.

Nej, nu ska jag snart diska, har ton av disk. Men först, lite bilder från gårdagen:


Här sjöng vi för vår lilla Helén



Anette & Clara :)



Bea, Jennifer & Mina-Marie.. ;)



& självklart jag... innan håret var fixat dock.. :)
Hade för övrigt min nya spetsbody & levis jeans på mig..

Party

japp, ikväll är de fest som gäller, & jag är taggad som få.
Första glaset vin smakar heaven!  måste fixa vidare nu, snart går bussen till Helén :D
Have a nice evening!

Fredag morgon

japp, nu är vi där igen, sista dagen inför helgen. det ska bli häärligt & kul med helg :)
vaknade innan kl idag med, så jäkla skönt!  har ätit lite frukost nu & precis börjat sminka mig. jag och clara ska traska mot skolan vid halv åtta, skönt att va där i tid. 
bäst jag skyndar mig, vet inte vad jag ska ha på mig än..

                  
Frukost                                  Gårdagens inköp            Brödbakning

Strömavbrott mitt i baket..

puh... äntligen i säng. jag är helt slut nu. det har varit en lång & händelserik dag.  imorse när jag & Clara kom till skolan va de fuullt i bageriet. alla andra va redan där, helt hysteriskt. alla var jätte stressade över att vi skulle köra 3-4 olika degar var. Jisses!  i sinom tid fick jag iaf tag på en kittel så jag kunde dra igång med allt & börja knåda & baka. mitt på dagen gick plötsligt strömmen på hela området, ända hem till mig faktiskt. så de blev de in med degarna i kylarna för att försöka stanna upp jäsningen osv.  just dom 10-15 minuterna som allt va stilla & tyst va så underbara. ett lugn sänktes över alla. det var jätte skönt. under tiden satt vi ute på lastbryggan i solen & mådde gott.. :)  när strömmen kom tillbaka så va de full rullle igen.  vid 15 hade vi alla "uppvisning" av de vi bakat.  jag är faktiskt riktigt nöjd med mina bröd.. :)  har inte hunnit lägga in bilder på dem än.

efter skolan bar de av ner på stan med Clara, Karro & Bea. vi gick diverse ärenden &sprang runt i några affärer. & nåde mig, men jag har shoppat igen.  GRR!  men jag kunde inte låta bli :D 

kom hem runt 18.30, då va de dags att laga mat & tvätta några tvättmaskiner sen duscha. & nu ligger jg här i sängen..  nu det är dags att sova. imorgon har jag teori lektioner på morgonen sen efter lunch ska vi hålla på med socker..:) Skoj! 
Imorn kväll ska tjejgänget med flera ut, vi ska fira Helén :D
hörs i helgen!  godnatt & kram


vår väder...

God morgon god morgon.. 
va härligt det är när man vaknar & är pigg, när man faktiskt känner sig rätt så utvilad. vaknade redan vid 5 imorse, men somnade om & kl 6 när kl ringde for jag upp som en raket.. :)  humöret sjunker inte heller närman kollar ut genom köksfönstret & ser att solen redan är på väg att bryta igenom. kommer nog bli super fint väder idag :)  härligt.
Idag i skolan är de matbröd som gäller, ljust, VR & grovt samt frukostbullar.  efter skolan ska jag & Clara på stan & uträtta diverse ärenden. min cykel ska på "lagning", punka!  ikväll ska jag tvätta & ta de lugnt. känner av träningen på Xercise i benen från igår. LÄNGTAR tills nästa träning :P
igår fyllde Helén år, Grattis! :)  Imorn blir de utgång i hennes ära. jag har dock INGEN aning om vad jag ska ha på mig, men det löser sig ^^
Nu är det frukost som gäller!
ha en b ra dag!

bilder..

ja, nu har jag fått tummen ur och har lagt in bilderna sen tävlingen...

 
Här stod jag & bakade



Utställningen i Nordstan. Trött & sliten efter bakningen...



Halva mitt bord, bort till gitarre,  alltså, franskbröd, matbröd & skådebröd.



Andra halvan av bordet, wiener & vete.



Mimmis supersnygga skådebröd. hon kom trea :)  + min tjusiga hand i hörnet

SM, Filipstad & första dagen i skolan...

Såå, nu är jag åter hemma i Kristianstad, efter hektiska dagar i Göteborg & en lugn & skön helg i Filipstad.  Tävlingen gick väl inte så bra som jag hade hoppats eller t o m trott. Jag gick över tiden med 8 minuter, körde sista degen ( franskdegen ) 40 minuter innan allt skulle va klart & wienern blev inte fint avbakt. skådebrödet blev aningen för bubbligt osv.  MEN, det var en helt otrolig upplevelse då man får lära känna sig själv ordentligt & se så himla mkt.  det var jätte kul!  på kvällen efter tävlingen var vi alla (domare, tävlande & andra involverade) ute på Oakley's & åt tre rätters & såg en rolig show. Jisses vilken kväll/natt. det var riktigt god mat, trevligt sällskap & mkt dans... Jag orkar verkligen inte gå in mer ingående på allt för de hände såååå mkt. Jag kan dock säga en sak, jag ska söka till tävlingen även nästa år!
På fredag eftermiddag, efter en hel dag fylld av shopping i Nordstan & på NK, åkte jag tillsammans med mamma, pappa, daniel & fanny upp till Värmland & Filipstad. Gjorde inte speciellt mkt där uppe, träffade mormor&morfar, min älskade Sanna & så åkte jag ut till HH där jag bl a träffade Anders :)  Av den shopping som blev betalade jag inte speciellt mkt själv, en top bara.. fick såna där "Hercules skor" av pappa, Body Butter från the Body Shop & lite kläder av mamma :)  Tack!!! 
Idag var de första dagen i skolan, började med lektion i entreprenörskap med Karin.. dags att sätta igång med företaget igen!  det är nämligen arbetet vi har, att på pappret skapa ett eget företag, innehållande affärsidé, marknadsföringsplan, riskanalyser, resultat- & likviditetsbudget mm.   MKT JOBB!
Vid 10 var de dags för lektion i kondiset med Jöran. Idag började vi med bitar. fick massa recept & förslag på olika bitar..:)  det är bra för bitar har liksom "gått ur tiden" lite, finns inte mkt bitar ute på caféerna & då är de svårt att få idéer exempelvis inför Gesällen.
Nu sitter jag är hemma i lägenheten, helt slut. var på Maxi & handlade efter skolan & så uträttade jag lite fler ärenden som gjorde att jag fick cykla runt halva Kristianstad typ... kom hem vid 7, & då va de dags att laga mat, Lax, potatis & räksås. MUMS!  till blev det tomat, gurka, avocado samt lite aioli. 
Nu ska jag duscha,... eller kanske ta ett bad t o m. Bara pyssla om mig själv lite.  Äntligen!
Bilder kommer så snart jag fått in dem på datorn.  :)  Natti!

På torsdag smäller det...

packning, åter igen...fast nu till en mkt skojig gej ^^   idag är det nämligen dagen före avfärd. imorgon bitti kl 5.45 kommer en taxi och hämtar upp mig & kl 6.23 går tåget upp till Göteborg.. :)  På torsdag är de SM :D  imorgon är de uppvägning & så ska vi kolla på Skol Mästerskapen i bageri, det som jag & Helén vann tillsammans förra året ^^  sen lir det nog även middag med alla på kvällen. hoppas jag hinner träffa mamma, pappa, Daniel & Fanny oxå, innan de är läggdags... :)  på torsdag måste jag nämligen gå upp nån gång mellan 4 & halv 5, bussen ut till tävlingsbageriet går ju redan kl halv 6 och själva tävlingen börjar kl 6.   Börjar pirra rejält i magen nu!   ska bli en så rolig upplevelse!
Nej, nu ska jag packa vidare, duscha & ringa mami :)
Om jag inte skriver mer ikväll så dröjer de nog innan uppdatering... ska inte ta med datorn. men, blir nog kanske på lördag i så fall, i Filipstad.
Men, godnatt allesammans.


sovmorgon..

ååh, va skönt med sovmorgon.. har sovit riktigt skönt inatt, med tvn på, haha!   nu har jag precis kommit upp & satt på mig myskläderna... håret står på sne & tvn är åter på, the Voice så klart!   ska äta en ordentlig frukost idag igen :)  kanske en banan till.. vid 9 ska jag va på skolan, vi ska städa bageriet & göra iordning saker som ska med imorn.   senare, runt 1 blir de Duvanders en sväng. 

Jises, jag är riktigt pirrig i magen nu, om 1 dygn sitter jag på tåget upp till GBG, kul kul kul :D

Lång måndag...

Ååh, vilken dag!  jisses.... ingen kanon början direkt, men den blev bra mkt bättre när jag & Helèn begav oss ner på stan för att klippa oss & käka mat... tanken var att vi skulle äta på House of Bagels innan klippningen halv 6, men då ingen av oss va hungrig gick vi ist till Café Fenix, rätt trevligt ställe faktskt, & tog te & kaffe :)  satt där i nästan 1 timme innan de blev Tova för klippning & slingning på Helén.  som vanligt blev jag mkt nöjd med mitt hår, och när jag satt och väntade på att Helén skulle bli klar så bestämde jag mig även för att färga ögonbrynen en smula ^^ hehe.  helt okey, liite mörka nu, men de lägger sig snart :)  när vi var klara med allt på Tova gick vi till House of Bagels och åt efterlängtad Chicken Wrap med massa gott :D MUMS!  nu är jag hemma sen nån timme tillbaka, kikar lite på Cityakuten.  alldeles strax dags att sova... mkt trött!

Imorn blir det ingen träning har jag bestämt mig för. det blir inte bättre än de redan varit..  måste få lite distans till allt känner jag. bara ta de lugnt & slippa känna pressen för en dag...  ska bara ner till skolan för att plocka ihop lite saker jag ska ha med mig, lite verktyg & speciella ingredienser liksom.. :) 
Imorn eftermiddag ska nog jag & Helén käka tacos tillsammans, så tråkigt att äta ensam, sen efter de blir de packning packning & åter packning...  ska ju inte bara packa för 3 dagar i GBG utan även för 2 dagar i Filipstad.  såå, de kanske tar en liten stund.
Åh, ska bli så kul att träffa familjen på torsdag :)   & alla andra som kommer & tittar såklart!
men, nu ska jag sova, det behövs!  Godnatt :)


Uppe med tuppen

njae, inte riktigtva, men rätt så tidigt med tanke på att de är skolan jag ska till & inte praktiken...  idag ska jag stå på dörren när vaktmästarn låser upp.. :)  mk att göra. måste förbereda genom att väga upp allt, sen drar tidsträningen igång runt 8 när Helén kommer.   Gröt & te samt macka till frukost, måsre grunda bra inför en lång & hektisk dag.

nej, dags att äta och göra sig iordning, ha en bra dag allihop!  :)

Uppfylld önskan

gårdagens önskan blev uppfylld. jag sov först på bussen så resan gick mkt fort. sen när jag kom ehem la jag mig nästan direkt, sov mellan 16-18.30... gick upp, åt lite mat, kollade på Melodifestivalen, sen gick jag åter igen & la mig.. sov till halv 10 imorse.  Min tvättid började kl 9 imorse så då gick jag direkt ner & slängde i tvätt, sen upp igen, käkade frukost, klädde på mig & cyklade in till stan. hade lyckats skrapa ihop 40 kronor i mynt så jag fick sola i 10 minuter. efter det handlade jag på Domus, lite mjölk, avocado, bananer & annat nödvändigt.  kunde ju inte handla en massa eftersom jag åker till GBG på onsdag & sen Filipstad på fredag.  resten av dagen har ägnats åt att storstäda lägenheten & tvätta. har dammtorkat, dammsugit, torkat golven, städat på toan, i köket, bytt handdukar, bäddat rent i sängen & putsat speglarna. så nu är de skinande rent & doftar citron ^^
ååh, nu är de inte länge kvar tills de är tävlingsdax ^^
Imorgon ska jag träna i skolan, sen klippa mig halv 6, precis som Helén. vi ska käka mat på stan innan oxå :) trevligt.  på tisdag är de åter träning i skolan som gäller, sen hem & packa & så :)  Onsdag morgon kl 06.23 går tåget upp till GBG :D
Nu ska jag göra mig iordning och krypa ner i sängen... bäst att sova tidigt. Natti natt!


Sanna darling, glad för du ^^

Ljuv & lugn sömn sökes..

Idag blev jag & Palle kvar längre än väntat,.. kom precis hem från OV nu och jag måste packa, äta frukost & duscha, så tid att sova nåt de har jag inte.. :S  men får väl sova på bussen som vanligt.  bussen från Glemminge går halv 11, sen i Ystad har jag en timmes väntetid.. lite drygt när man ä trött & sliten.
Till frukost blir det OV ljusa, alltså ett stenugnsbakat vitt bröd med vetesurdeg & annat gott :)  samt te. sen måste jag packa.. usch, men äntligen, sista gången från Glemminge. lite jobbigt dock, har så mkt jag ska ha med mig.. :(  tungt! tur att jag har en ordentlig resväska.
Nej, bäst att dra igång med allt, blir bara trött av att sitta här...

Lång powernap?

jaa, tänkte ta en sån nu... på 2 timmar..går de?? blir upplockad för jobb kvart över 12 iaf.
blir nog en helt okey natt, jag ska få baka lite i stenugnen & köra alla degar :)  Palle bakar de mesta under tiden jag kör degarna.. förhoppningsvis är vi klara vid 6-7 imornbitti. då hinner jag sova lite innan jag måste börja packa & så...  bussen till Ystad går iaf halv 11 & sen är jg i Kristianstad runt 14.. :)  då är de bara hem & sova.

Från imorgon räknat är de bara 4 dagar kvar tills jag åker upp tll GBG för SM. ser väldigt mkt fram emot det, ska bli jätte kul. speciellt att jag ska få träffa mamma & pappa, Daniel & Fanny, några klasskompisar, några lärare & Björn & Anders från Hennickehammar :)  Eller, tävlingen i sig är ju självklart de bästa, fast de roliga där är just nu blandat med nervositet & skräck typ.  Varför ger man sig in i sånt här för ?
Nu till den riktigt jobbiga biten... förväntningar.  dom största förväntningarna kommer nog från mig själv... jag vill ju inte göra andra besvikna, men det är ändå alltid jobbigare att göra sig själv besviken.  + att alla andra ser mer "lätt" på saken än jag känns de som. Men, hur allt än går så kommer jag absolut ha nytta av  erfarenheten & jag kommer lära mig mkt & förhoppningsvis knyta nån ny kontakt.  och jag är ju bara 20 i år, hinner va med både 1 & 2 gånger till om jag skulle vilja de.. :) 

nej, nog snackat, bäst jag sover lite nu.
Natti natti

God lunch

idag har de varit fullt upp på OV. kul, men aningen stressigt.  pga av mina enormt klipska förberedelser var jag under dagen/morgonen tvungen att smita iväg in i kallskänken och göra klart smörgåstårtorna jag skulle bjud på..  dom blev helt okey, mkt goda :D (kräftröra i) alla blev glada & aningen överraskade att jag faktiskt bjöd på nåt.. ^^  så kl 12.30 åt vi gemensam lunch (bageriet & kondtoriet) .  det var supertrevligt, kändes som en riktigt bra avslutning. jag ska iofs jobba inatt men då är de bara jag, Palle & gustav där så..  har dock sparat lite smörgås tårta till inatt :D 

när jag kom hem vid 14 så blev det en snabb dush sen gick jag & la mig. kl 17.30 vanade jag av kurrande mage. så det blev ett ägg, en apelsin & te. haha. jag har inte så mkt mat kvar iom att jag åker hem imorn :)  nu har jag precis varit ner till Glemminge Grillen & köpt lite choklad & cola.. kände för lite gott nu ikväll när jag ska va vaken ett tag.  men de blev bara en halvliter cola, har ju en deal med clara ^^  jag ska sluta med cola, hon ska sluta röka :P

nej, Simpsons nu, sen Let's Dance.. för en gångs skull...:)

OV saknad


Imorgon är de näst sista dagen på OV..  och eftersom de inte är många som jobbar natt mellan fre & lör så blir avskedet imorgon. spännande... killarna i bageriet är iaf nyfikna på vad jag haft för fuffens för mig idag.. :)
Jag förbereder mig även med extra ombyte. men vet ju aldrig vad dom kan hitta på, Mattias, Palle & Gustav... säkert nån blöt historia, så de kanske är bäst att skippa mascaran....
Åååh, jag kommer sakna alla på OV...:(   MEN, jag åker antagligen tillbaka redan på påsk, ska nog jobba då. :) extra pengarna behövs iaf. sen ska jag ju jobba där hela sommaren med ^^


Nu ni, iiiiiih... haha. om 6 dagar är de tävlingsdax :D  blir nervig nu när de bara är dagar kvar ^^
Skoj skoj...  men, inför tävlingen nu ska jag försöka vila, sova ordentligt & även äta mkt. ladda upp liksom..  blir även att träna mån & tis. som sista gång :D 

nu ska jag sova. börjar kl 4 imorn :) Natti

Sista gången..för den här gången

ja, nu var de sista gången jag åkte ner hit till Glemmingebro på Österlen. Åtminstone för den här gången.  har fyra dagars praktik kvar nu, sen bär de av upp till Kristianstad igen. Underbart! (missförstå mig inte nu! jag älskar att praktisera här, men hatar att bo i väskan)  Men jag blir inte kvar i Kristianstad så himla länge ändå.. på onsdagen efter åker jag ju som sagt upp till GBG för SM, sen på fredagen ända upp till Filipstad med mamma, pappa, daniel & fanny :)  söndagen efter det, då blir de hemfärd på riktigt. då tänker jag inte röra mig från Kristianstad på flera veckor! 
2 veckor efter tävlingen kommer min bästaste bäste vän ner till mig oxå :D  KUL!

nej, orkar inte skriv mer, måste sova, klockan ringer 02.30 imornbitti.
Godnatt!

              

Packa...

dagens middag var jättegod. piffade upp den lite med avocado, tomat, gurka & morot. :) 
efter det har jag varit ner i tvättstugan, hämtat lite tvätt. sen diskade & duschade jag. nu sitter jag här i myskläder i soffan & dricker te. ska föna håret & återigen PACKA..... tråååkigt!  sista gången jag packar för att åka ner nu dock... skönt. kommer ju självklart sakna praktiken, men det är jobbigt att bo i resväskan.
nej, nu blir de föning, sen sängen så småningom.
Godnatt!


Skolan, stan & slutligen mat...

efter en lång & stressig dag i skolan åkte jag bara hem & bytte om sen direkt ner på stan. där mötte jag Helén.vi utförde de ärenden vi hade tänkt, nämligen:

# bokade klipptid på måndag :)
# hämtade ut massa olika tågbiljetter både till Göteborg nästa onsdag & hem till Kristianstad igen från Karlstad på söndagen efter.
# handlade ris, glömde de igår.
# var in på apoteket och köpte ny handkräm -  MYCKET NÖDVÄNDIGT! händerna gråter i princip..

nu jag kom precis hem typ, har börjat med maten. Kyckling i ugn, ris & hemmagjord currysås ^^  Mums!   har såå himla ont i magen nu, har slarvat me maten under dagen, bara ätit frukost & en banan typ, så antar at de bara blir käk sen vila & tillslut duschen. Måste få lite rutin på detta igen...

Ha en trevlig kväll!


Karaktär..

jaa, bra att man har sådär enormt mkt karaktär..........

Mysig lördagkväll samt en händelserik söndag

Igår kväll när jag kom hem, runt 19.00 kom Clara in med god mat & gott vin... Helt underbart. vi åt nybakat bröd från Duvanders, aioli, peppar salami, avocado, körsbärstomater, creme bonjour ost & fruktsalllad...till det hade vi gott vitt vin.  Mmm...Helt oslagbart.  under tiden vi åt kollade vi även på Melodifestivalen, vilket inte va nån höjdare den här helgen heller....


Idag har det återigen varit en händelserik dag ^^  vaknade runt halv 11. tvättade lite, åt smaskig frukost. Vid halv 2 kom Helén hit och hämtade upp mig & Clara. vi åkte till Anette & Crille i Valje :D  Anette fyllde ju år i fredags.  hon fick presentkort på en frisörsalong och så hade vi med oss tårta. det var jäättekul att bara sitta & prata och fika, va så himla länge sen :) Mys mys!  vi åkte dåärifrån runt kl 16  direkt till Maxi. handlade massa mat, sen körde Helén hem oss... Tack gumman!  så himla jobbigt att handla och ta saker på cykeln liksom. sen ääälskar jag ju att handla på Maxi :D
Mycket mycket trevlig dag.  ^^

Nu sitter jag här hemma, har tvätt i maskinenerna därnere, precis ätit lite pasta & broccolisås. Mums!  börjar bli riktigt trött så de blir nog relativt tidigt ikväll.


Muuums!



Clara njuter av käk & viin... ^^




Maxi handling...  skaffade även Maxi kort idag...:P  vuxenpoäng.

RSS 2.0